Hakkımızda

Erkunt Traktör Sanayii A.Ş., 12 Eylül 2003 tarihinde, tamamen yerli sermaye ile kurulmuş ve bir yıl gibi kısa bir süre içinde, tasarımı tamamen Türk mühendisler tarafından yapılan, Türkiye’nin ilk gerçek yerli tasarım traktörünü üretmeye başlamıştır.

Üretim, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 12.000 m²’si kapalı olmak üzere toplam 32.000 m² alanda gerçekleştirilmektedir. ERKUNT, traktör üretiminin yanı sıra hem kendi ürünleri hem de dünyadaki diğer önemli traktör üreticileri için hidrolik aksam üretimi de yapmaktadır.

Üretime başladığı 2004 yılından bu yana geçen kısa sürede traktörlerinin yüksek performansı ve düşük yakıt tüketimi ile Türk çiftçisinin güvenini kazanmış, sektörün önemli isimlerinden biri haline gelmiştir. Bugün itibarı ile ürün gamında 8 tip ve 40’a yakın farklı model traktör bulunmaktadır.

Türkiye’de üretilen ilk yerli tasarım traktör olmanın yanısıra, ERKUNT, ürettiği tüm traktör modelleri için Avrupa Birliği Homologasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu vesile ile özellikle Avrupa kıtasına başlayan ihracat, Türk traktör sektörü için yine bir “ilk” olma özelliği taşımaktadır.

TSE-ISO-EN 9001:2008 Kalite Yönetim, TSE-ISO-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim ve TS 18001 (OHSAS) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerine sahip olan ERKUNT, Türkiye’de ve Dünyada, kaliteli ürünleri ile adını duyurmaya, hızla büyümeye, genç ve dinamik kadrosu ile Türkiye’de ilklere imza atmaya devam edecektir.

  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın